Известие

Collapse
No announcement yet.

Гаснене?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Той ли е отговорен за спиране на притока на гориво при катастрофа?
    Alfa 155 1.7,1.8 ex
    Alfa 166 2.4 3 ex
    155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
      Той ли е отговорен за спиране на притока на гориво при катастрофа?
      Да ,но има случай да сработи и в дупка ,те дупките в БГсе равняват на катастрофа
      155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
        Това е така наречения краш сензор на моята 1.7 е под седалката на шофьора никога не съм чувал за 155 на която е на друго място и от него също може да гасне

Хмммм,значи подавам грешна информацич Първите 155 нямат такова нещо,малко преди да ми изгори помпата имах подобни проблеми,но моята не гаснеше а тръгваше да спира (все едно няма бензин) и после пак тръгваше.Проблема го правеше само на равен,гладък път без дупки.Което ме навеждаше на (креативната инжинерна моя мисъл ) че някъде има нещо което като не се "друса" спира да работи.Пргледах същите места (които сме казали на колегата) но нямаше проблеми в тях.Тогава се сетих че може да е от този "жироскоп" "краш сензор" "инерционен не-що-си" и тогава ми беше обяснено че такова аз нямам под седалката (действително нямам,мпровявал съм,освен една букса която е за ламБата на таблото за колана) А по-новите го имат и се намирал в ляво от педала на съединителя.Моля да бъда извинен умишлено не съм искал да заблуждавам никого.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

То си пише и на единия сенник,дали колата е оборудвана с такова.
          Alfa 155 1.7,1.8 ex
          Alfa 166 2.4 3 ex
          155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
            Хмммм,значи подавам грешна информацич Първите 155 нямат такова нещо,малко преди да ми изгори помпата имах подобни проблеми,но моята не гаснеше а тръгваше да спира (все едно няма бензин) и после пак тръгваше.Проблема го правеше само на равен,гладък път без дупки.Което ме навеждаше на (креативната инжинерна моя мисъл ) че някъде има нещо което като не се "друса" спира да работи.Пргледах същите места (които сме казали на колегата) но нямаше проблеми в тях.Тогава се сетих че може да е от този "жироскоп" "краш сензор" "инерционен не-що-си" и тогава ми беше обяснено че такова аз нямам под седалката (действително нямам,мпровявал съм,освен една букса която е за ламБата на таблото за колана) А по-новите го имат и се намирал в ляво от педала на съединителя.Моля да бъда извинен умишлено не съм искал да заблуждавам никого.
            Няма за какво да се извиняваш колега.Тук сме за да си помагаме и да обсъждаме на кой,какво нем у е ясно ,така че всяко едно мнение ,съвет или препоръка са важни! Колкото до краш сензора трябва да погледна дали имам такава джаджа.Но е възможно ако имма да е и от него щом казвате,защото на 3-ти Март пътувах за В.Търново с приятелчета на разходка и точно след Долни богров,преди самата магистрала нали знаете ,че в дясната лента има около 5-6 дупки които са една след друга и аз естествено ги нацелих защото пък от ляво на мен имаше едни състезател нямаше как да ги избегна и проблема с оборотите ми се появи баш на следващата сутрин,като запалих.Бам 1500-2000 оборота.Гасненето ми се появи този понеделник.Както си карам и хоп,колата загасва,все едно съмк извадил ключа от контакта.Ще погледна и за "Краш" сензор" и за дебитомера днес или утре (когато ми остане време) и ще споделя какво е станало! Благодаря на всички Алфисти за съдействието !!!
            94' Alfa Romeo 155 1.7 Twin Spark sigpic

Comment

Първоначално публикувано от J0rdan89 Покажи съобщение
              Няма за какво да се извиняваш колега.Тук сме за да си помагаме и да обсъждаме на кой,какво нем у е ясно ,така че всяко едно мнение ,съвет или препоръка са важни! Колкото до краш сензора трябва да погледна дали имам такава джаджа.Но е възможно ако имма да е и от него щом казвате,защото на 3-ти Март пътувах за В.Търново с приятелчета на разходка и точно след Долни богров,преди самата магистрала нали знаете ,че в дясната лента има около 5-6 дупки които са една след друга и аз естествено ги нацелих защото пък от ляво на мен имаше едни състезател нямаше как да ги избегна и проблема с оборотите ми се появи баш на следващата сутрин,като запалих.Бам 1500-2000 оборота.Гасненето ми се появи този понеделник.Както си карам и хоп,колата загасва,все едно съмк извадил ключа от контакта.Ще погледна и за "Краш" сензор" и за дебитомера днес или утре (когато ми остане време) и ще споделя какво е станало! Благодаря на всички Алфисти за съдействието !!!
              Вземи напиши принципно в "подписа" от къде си каква е колата и тн... Ако си от София може да мина някои ден и да я видя...
              sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Колега току що се върнах от компютърна диагностика и се оказа ,че това се получавало заради по богатата смес която се подава двигателя, по на прост език както го помолих да ми го обясни човека,на мотора се подава по голямо количество газ аз доколкото можах да го разбера и компютъра изключва.Върза лап-топа към компютъра за газта и установи че самото подаване на газ е в повече,затова ми харчи и малко отгоре -15/100 градско в ненатоварен час нормално каране.Засега е това надявам се да няма повече проблеми.Благодаря на всички ви .

Comment

Незнам как очакваше да познаем, че колата ти е с газов инжекцион и проблемите са ти само на газ, но както и да е важното е че си я направил
                  Друг път пиши по-подробно за какво става въпрос
                  Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Е съжалявам , не съм очаквал че може да е специално от настройките на газта... мога ли да го знам това нещо.

Comment

Ами ако беше покарал на бензин да видиш, че няма ядове можеше да ти прещрака нещо че проблема е от газовата
                      Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Бате Цени на горива на дребно:Бензин A95H - 2.46лв.; Бензин А98H - 2.64лв.; Дизелово гориво Б3 - 2.55лв.; Пропан бутан - 1.31лв.;
                        Това говори ли ти нещо

---------- Post added at 15:07 ---------- Previous post was at 15:06 ----------

Иначе си признавам грешката ,че не споменах за газовата ,но всеки допуска грешка а и сме тук да си помагаме не да се упрекваме

Comment

Така е колега спор няма,но и не може да отидеш на доктор и да му кажеш че нещо те боли главата ,а да му спещиш че си препил снощи ( примерно), а той да гадае . Иначе дано да ти сее решил проблема само с една настройка
                          EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                          EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                          NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Working...
                          X